university of texas dating tjeneste

Levealderen i Danmark har gjennomgått til dels kraftige variasjoner i etterkrigstiden. Koordinater : 5601N 1026Ø, denne artikkelen omhandler landet. Likevel er det nok Evald Tang Kristensen som er den viktigste danske folkeminnesamleren, kjent for over åtti bøker med innsamlede viser, eventyr og sagn fra Jylland. I kommunal sektor var tallet. Mens levealderen i 1960 var blant de høyeste i verden, falt tallet til et av de laveste i Vest-Europa i følgende tiår. 73 Likestilling og familiespørsmål rediger rediger kilde Lykke Friis er fra 2010 Danmarks likestillingsminister Dansk Kvindesamfund ble grunnlagt i 1871 av Mathilde Bajer og Venstre-mannen og den senere nobelprisvinneren Fredrik Bajer.

Den deles vanligvis kun ut til kun kongelige og statsoverhoder. The three worlds of welfare capitalism. Nringslivets utgifter til forskning og utvikling var i 2007 tilsvarende 1,9 av BNP, og omfattet nrmere 20 000 årsverk. 31 Etter den kalde krigen rediger rediger kilde Med jernteppets fall i 1989, Tysklands gjenforening i 1990 og Sovjetunionens oppløsning i de følgende årene ble det skapt helt nye vilkår for dansk utenrikspolitikk som ble langt mer aktiv: 32 Støtte til de baltiske landene, utvidelsen. Samferdsel rediger rediger kilde Se også: Jernbane i Danmark, Liste over motorveier i Danmark og Liste over broer i Danmark Det danske veinettet deles inn i statsveier og kommuneveier. I kystnre strøk er forskjellen mellom sommer og vinter mindre på grunn av havets utjevnende virkning. Det skapte gode tider i landet og kommunismen mistet etter hvert taket på de brede lag av befolkningen. «Danske kvinders adresse til regering og rigsdag den. Dansk sproglre for nordmnd.

«Global Education Digest 2009 : Comparing Education Statistics Across the World» (pdf). 69 Danske dagsaviser omfatter Morgenavisen Jyllands-Posten, Berlingske Tidende, Politiken, Ekstra Bladet, Dagbladet Information.T. På kvinnesiden er kanskje håndball landets mest populre idrett, og det danske kvinnelandslaget har siden midten av 1990-tallet vunnet tre OL-, ett VM- og tre EM-gull, samt flere sølvmedaljer og bronsemedaljer. 1550 snakker man om nydansk, da boktrykkerkunstens inntog gjorde at ortografien ble standardisert. Etter krigen ble spesielt Morten Korch-genren og Far til Fire-filmene populre. Tempoet på oljeutvinningen er imidlertid synkende, og med kjente reserver av olje- og naturgass på henholdsvis 200 millioner m og 7,1 milliarder Nm vil Danmark ikke lenger vre selvforsynt rundt 2020.